ΔΙΕΘΝΗ

Έκοψαν ένα Κορμό Δέντρου στη Μέση. Αυτό που Βρήκαν μέσα του, τους έκανε να Ανατριχιάσουν

Αυτό είναι το μουμιοποιημένο σκυλί που βρέθηκε μέσα σε έναν κορμό δέντρου 20 χρόνια μετά, κυνηγούσε ένα ρακούν και πέθανε κολλημένο εκεί από την πείνα. Το σκυλί ανακαλύφθηκε το 1980 όταν η Kraft Corporation έκοψε τα δέντρα.

Βρήκαν το κυνηγόσκυλο σε μια κοίλη κοντά στην κορυφή του δέντρου και είναι πλέον το κύριο αξιοθέατο στο Forest World, ένα μουσείο δέντρων στο Waycross της Γεωργίας.

Το σώμα του μουμιοποιήθηκε αντί να αποσυντεθεί, επειδή η συσσώρευση αέρα στον κοίλο κορμό του δέντρου δεν έδινε την μυρωδιά του στα έντομα.

Αντί να στείλουν το τμήμα του δέντρου για τεμαχισμό, οι αντιπρόσωποι της εταιρίας το δώρισαν στο Forest World. Το σκυλί ονομάστηκε Stuckie μετά από ένα διαγωνισμό ονοματοδοσίας το 2002.

Εκτιμάται ότι ήταν στο δέντρο για περίπου 20 χρόνια πριν τα ανακαλύψουν και είχε αναρριχηθεί 28 πόδια πριν παγιδευτεί.

Ο τρόπος με τον οποίο το κυνηγόσκυλο μουμιοποιήθηκε μέσα στο δέντρο αντί να σαπίζει είναι ένα πολύ πιο ενδιαφέρον θέμα. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου από το μουσείο, στο κοίλο δέντρο συνέβη το φαινόμενο καμινάδας, με αποτέλεσμα το ανέβασμα του αέρα.

Αυτό προκάλεσε την απομάκρυνση της μυρωδιάς του νεκρού ζώου, η οποία διαφορετικά θα είχε προσελκύσει έντομα και άλλους οργανισμούς που τρέφονται με νεκρά ζώα. Επιπλέον, το κοίλο δέντρο παρείχε ξηρές συνθήκες, ενώ το τανικό οξύ του ξύλου συνέβαλε στη σκλήρυνση του δέρματος του ζώου.

Η τανίνη είναι ένα φυσικό ξηραντικό – μια ουσία που απορροφά την υγρασία και στεγνώνει το περιβάλλον της. Το περιβάλλον χαμηλής υγρασίας σταμάτησε τη μικροβιακή δραστηριότητα, πράγμα που δεν σήμαινε αποσύνθεση.

Έτσι, το σώμα του Stuckie διατηρήθηκε και είναι σε εξαιρετικά καλή κατάσταση. Ο Διευθυντής του Δασικού Κόσμου Brandy Stevenson είπε ότι οι άνθρωποι πάντα ρωτούν πώς κολλήθηκε ο Stuckie εκεί και εκείνος απαντά: «Λοιπόν, ήταν ένα κυνηγόσκυλο. Ίσως να κυνηγούσε ένα ρακούν.»

Credit: dailymail.co.uk

Close